Yleinen

1,1 miljoonaa euroa yhteiskunnallisen kurjistumisen ylläpitoon

11.10.2016, antonmerilainen

Eduskunta on valtiovarainvaliokunnan ehdotuksesta osoittanut kuluvan vuoden budjetista erityisen 1,1 miljoonan euron määrärahan yskivän talousdemokratiavajeen oireiden hoitoon. Virallisesti määräraha kohdistetaan ”vähävaraisille”. Näin saadaan suuren yleisön sympatiapisteet kerättyä talteen.

Kapitalismin kriisin leviämisestä Suomessa kertoo paljon, että valtio ei ole antanut vastaavaa tukea aiemmin huolimatta toiminnan suuresta yhteiskunnallisesta merkityksestä. Yhteiskuntarauhan säilyminen vaatii jälleen uusia ”lahjuksia”.

Ruokajonot johtuvat järjestelmästä, mutta siihen hallitus ei anna lupaa puuttua. Tuki kohdennetaan kolmannen sektorin kautta ruoka-apuun sekä vähävaraisten perheiden lasten harrastustoimintaan. Tämän voidaan nähdä olevan pieni lohtu.

Erityisesti harrastustoimintaan sijoitetut ”lahjukset” tukahduttavat tehokkaasti mahdolliset soraäänet. Kriitikot tuomitaan nopeasti mediassa kiittämättömiksi ja sydämettömiksi epäihmisiksi.

Itsekkäiden yksityisomistuksellisten etujen taisteluiden tasapainoksi, joita tietysti myös hyveiden joukkoon parhaimman mukaan nostetaan, poroporvarit tuovat hyväntekeväisyyden valheellisen syvämietteisyyden ja mauttoman ylvästelyn aseen.

– Nyt annettavalla tuella hankitaan mm. nykyaikaisen elintarviketurvallisuuden edellyttämiä kylmäkuljetusautoja, jotka ovat edellytys työn jatkumiselle, eduskunnan tiedotteessa kerrotaan.

Tukea saavat mm. Hurstien laupeudentyö, Suomen Ruoka-apu Yhdistysten liitto ry, IceHearts ry ja Suomen Romanifoorumi.

Jää nähtäväksi, kuinka kauan kauniit sanat ja leivänmuruset riittävät hillitsemään yhteiskunnallista kuohuntaa ja hallitukseen kohdistuvaa kritiikkiä. ”Taudin” syitä ne eivät poista.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *