Formula 1 VPN-Suomi

Yleinen

Kohti muutosta

10.09.2014, antonmerilainen

Minulta kysyttiin, mitä asioita olen ajamassa eduskuntavaalien ehdokkaana. Hallituksen yhteiskunnan turvallisuus-strategia sanoo: ”Turvaamalla toimeentuloturva ja sosiaali -ja terveydenhuoltopalvelut, ehkäistään syrjäytymistä ja edistetään yhteiskuntarauhaa, tuetaan väestön itsenäistä selviytymistä ja toimintakykyä.” Lisäksi mainitaan riittävän vahva julkisen talouden rahoitusasema.

Näinhän vuosikymmenet hallituksessa dominoinut oikeisto ei ole toiminut.

Kun valtiolla menee huonosti, silloin nimenomaan tulisi investoida mm. sosiaali -ja terveyspalveluihin. Kolmannen sektorin työnantajat, yhdistykset, yritykset ym. tarvitsevat tukea. Nämä ovat vain oheis’ tuotteita edistettäessä veropolitiikan muutoksin ja julkisen talouden tukemisen kautta yhteiskunnallista muutosta.

Perustuen omakohtaiseen kokemukseeni pitkäaikaistyöttömänä, panokseni olisi edistää yhteiskunnan vähäosaisten, pätkätyöläisten, pieneläkeläisten ja työttömien asiaa. Ensimmäinen aloitteeni olisi eläkekarttuman edistäminen kuntoutuksessa ja harjoittelussa oleville. Opiskeluun kannustamisessa ajatus ilmaisista opintomateriaaleista, kuten kalliit kirjat, ei ole lainkaan pöllömpi idea.

Yksityistäminen altistaa palvelut kylmälle hintakilpailulle asiakkaista välittämättä. Tämän vaiheen täytyy päättyä. Kuntien tukeminen ei ole rahasta kiinni. Ainoa radikaali ajatus konsensuksen aikakautena, jonka saatan realistisesti toteutettavana esittää, olisi että pankit kansallistettaisiin ja perustettaisiin valtion oma pankki, joka olisi vastuussa rahoituksesta, eli se toimisi tällöin kansalaisten etuja ajatellen.

Ihmisoikeuksien piiriin kuuluvat asuminen, sähkö, vesi ja kunnan peruspalvelut tulisi järjestää kansalaisille mahdollisimman pienin menoin.

Veropolitiikan muutosten lisäksi täytyisi raivata ylikansallisten yhtiöiden ”välikädet”, omistava luokka, pois häiritsemästä yhteiskuntarauhaa. Usein olemme nähneet pakkolomautusten aikana työntekijöiden ottaneen ulkomailla tuotannon haltuun jatkaen asiakassuhteita normaalisti. Suomessa tuotannon omistavat tahot jatkavat työntekijöiden ja asiakkaidensa hyväksikäyttöä, yhtenä Euroopan kärkenä.

Eu:n ajatus talousyhteistyöstä ilmeni sittemmin pelkäksi bluffiksi, ja jo yksin siksi täytyisi Suomen vetäytyä maksajan roolista. Jos siihen tullaan,  on yhteistyö mahdollinen ”päättävien pöytien” ulkopuolellakin. Ehkä aikanaan Eu on mahdollista ohjata terveempään suuntaan.

En kannata Natoa, enkä myöskään Venäjä-pakotteita. Nämä eivät pitkällä tähtäimellä ole perusteltavissa.

En kannata utopiaa. Materialistinen, tieteellisesti pätevä, historiankäsitys osoittaa, että sosialismi on vasta tuloillaan.

Kansalaisten, ensisijassa työtätekevien, uudistaessa aineellisia olojaan, järjestäessään yhteisen toimintansa, säädellessään tuotantoa ja suunnitellessaan tietoisesti yhteiskunnan kehitystä, he vapauttavat itsensä henkisen ja ruumiillisen työn nykyisen kaltaisesta vastakohtaisuudesta luokkatyönjakoon nähden.

Ajatuksen kera luettuna maallikkokin ymmärtää tämän. Punalippu ylös.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *